söndag 21 mars 2010

Inredningskurs!Bild lånad från Sköna Hem


Hej Rara!

Hoppas ni haft en härlig helg och hunnit med att njuta av underbara solen som tittade fram igår.

I två dagar har jag och 17 andra inredningsfrälsta suttit på Sköna Hems redaktion och blivit matade med hur och vad man ska tänka på när man inreder. Det har varit en superinspirerande och givande kurs, det kliar rejält i fingrarna nu kan jag säga!!! :D

Vi har gått igenom ljussättning, färglära, möblering, struktur, material och fått grunderna och "tänket", mycket är ju såklart också känsla och smak och där har ju alla sin personliga stil.

Vi har haft en lärare som har varit helt fantastisk, Louise, som arbetar som inredningsarkitekt och som verkligen har bjudit på sig själv och på både praktiska och teoretiska erfarenheter från egna inredningsuppdrag.

Sista övningen höll vi på med i nästan tre timmar och skulle två och två utgå från varsin familj med olika behov. Jag jobbade med en tjej i samma ålder som nyligen startat en liten inredningsbutik i Kristinehamn, vi båda föredrar mest ljust och lantligt men fick prova på att gå loss med färg och mörka möbler under övningen, väldigt lärorikt :) Vi fick bl a rita skalenlig planlösning, klippa och klistra i magasin, tapeter och textilier och skapa ett skräddarsytt kollage för just den här familjen som sedan skulle presenteras för de andra.

Jag är glad att jag träffat alla nya dessa underbara människor med samma intresse som jag själv och längtar redan till fortsättningskursen som kommer i höst. För alla inredningsintresserade kan den varmt rekommenderas!

Ha en lugn & skön söndagskväll!

Kram


3 kommentarer:

Lina and Gary sa...

Låter hur kul som helst!! :-) Hemresan är inplanerad till i början av maj, den 8:e! Stannar hemma i över en vecka så ska nog hinnas med lite umgänge!! P&K

Mitt vita hus på landet sa...

Underbart att hemresan är spikad, då MÅSTE vi få till en rejäl dejt -längtar! Kan ske ska kolla redan nu om vi får ihop en brunch med medialigan? ;)

Kraam!

Classic Living sa...

Hej!
Tack för fin kommentar i min blogg.
Gissar att det var du som var inne hos mig igår. Vilken härlig blogg du har, fantastiskt fin. Ljusstakarna kommer passa perfekt.
På återseende.
Matilda