tisdag 14 december 2010

New York, del 1Hej Vänner!

Hoppas ni mår bra och njuter av de fina vinterdagarna.

Igår kom jag & Mathias hem från en helt fantastisk weekend i NYC, världens bästa julklapp från min älskling! Dagarna har gått fort men samtidigt har vi hunnit uppleva världens häftigaste stad, vilken enorm puls! Vi bodde på The New Yorker Hotel mitt i stan, 36 våningar upp med kalasfin utsikt!

Vi har shoppat och sett riktigt fina varuhus, jag köpte bl a en Ipad, ett par Uggs (vinterns absolut skönaste och varmaste skor), två väskor från Ralph Lauren, kläder till lillen på GAP, lite julisar och annat smått.

Första kvällen när vi kom fram strosade vi mest runt och åt god middag på kvällen. Med tanke på tidsomställningen - 6 timmar var vi ganska trötta och stupade i säng tidigt, jag sov hela 11 timmar första dygnet och vi vaknade pigga och utvilade dag 2 :) Dag 2 promenerade vi upp till Central Park och vandrade runt i den gigantiska parken kantad av lyxlägenheter, där spelades julmusik och skridskobanan var full med åkande barn och vuxna. Vi fick se 2 galna uppträdanden, stan kryllar ju av duktiga entertainers och efter det gick vi bort till Apple Store för att köpa en Ipad, galet mycket folk men det var det värt! Vi var också på Rockerfeller Center och tittade på världens största pyntade gran och Empire State Building.

På eftermiddagen var vi och såg en julshow på Radio City, så vackert och en sådan härlig julstämning. Showen började redan kl.16 så efter det åkte vi 45 våningar upp till ett av stans finare hotell och åt middag och drack drinkar, cosmopolitan förstås! ;) Restaurang och bar snurrade runt sakta och efter en timme hade vi fått utsikt över hela staden, jag fick tyvärr inga bilder men det var en häftig upplevelse!

Dag 3 började vi dagen med att åka till Ground Zero, där var en stor byggarbetsplats och många många minnesstenar/kransar för alla som gick bort i 9/11, väldigt gripande att få se det IRL, på samma plats som tvillingtornen stod byggs nu ETT superhögt WTC men än är det en bit kvar tills det är färdigt. Sedan gick vi ner till Battery Park vid vattnet och tittade på Frihetsgudinnan längre ut i vattnet. Det var en riktigt vacker dag men strålande sol och ett stilla vatten utanför. På vägen hem passerade vi soho och på kvällen var vi och såg Mamma Mia, vilken feelgoodföreställning, wow!
Resten av tiden har vi bara njutit, ätit en massa god mat, druckit gott och softat.

Igår när vi kom hem gick vi till Noahs förskola för att se på barnens luciatåg. Alla små kottar var så galet söta i sina små tomte- stjärngosse- och pepparkaksdräkter och sjöng fint. Noah satt mest och skrattade och klappade händerna. Efter luciatåget blev det ett kärt återseende, det var så underbart att få träffa vår goa lilla prins igen (som varit hos mimo, faster och kusiner hela helgen och blivit rejält bortskämd)! ;)

Inga kommentarer: